Loading...
ConcursosICRE

CONCURS FOTOGRAFIA ICRE PER LA COBERTA DEL CATÀLEG CLARÀ

Amb l’objectiu d’escollir la portada del proper catàleg de l’exposició ICRE a la Biblioteca Clarà, s’ha convocat un concurs de fotografia obert a socis, amics i a tothom qui vulgui participar.

Aqui teniu les bases. Us animem a participar i convidar a qui volgueu a fer-ho.

 

CONCURS DE FOTOGRAFIA

Objectiu:

Escollir la coberta del Catàleg de les Escultures de l’ICRE a la Biblioteca Clarà 2018

 

Tema:

MATÈRIA ESCULTÒRICA

La fotografia ha de fer referència a l’Escultura, en un sentit genèric, per tal de poder utilitzar-la en la portada del catàleg de les obres exposades pels socis de l’ICRE durant el 2018, a la Biblioteca Clarà de Barcelona, que conté diversitat d’estils i materials.

Bases del Certamen: 

 1. Podrà participar en aquest concurs qualsevol persona, professional o aficionada a la fotografia major de 18 anys.
 2. S’admetrà, només, una fotografia per autor.
 3. Les fotografies hauran de ser inèdites i no podran haver estat premiades en altres certàmens.
 4. Els participants autoritzen a l’ICRE a tractar les dades personals recollides per a gestionar el concurs, per a contactar amb les persones amb obres seleccionades, i per donar-ne difusió a través de la web corporativa i en la publicació per qualsevol mitjà de la seva obra.
 5. Les seves dades es mantindran durant el temps necessari per a la selecció de les obres premiades. En el cas de les obres premiades les dades personals dels autors es mantindran de forma indefinida.
 6. La persona titular de les dades pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, oposició al tractament de les seves dades o qualsevol altre dret mitjançant un escrit, amb una còpia del DNI o document d’identificació, que ha de fer arribar a info@icre.cat.
 7. Encara que creiem que per aquesta via li haurem pogut resoldre qualsevol qüestió relacionada amb la seva privacitat, si ho estima oportú pot presentar una reclamació davant de l’Agència Espanyola de Protecció de dades (www.agpd.es)
 8. No es permeten fotografies que atemptin al dret a l’honor i a la pròpia imatge, ni de menors, que possibiliti la seva identificació, sense l’autorització expressa dels seus pares o tutors.
 9. Si es capten imatges on apareguin persones, se les haurà d’informar prèviament per tal que donin el seu consentiment per a la captació i ús de la seva imatge en aquest concurs. L’autor en serà el responsable de la seva recollida.
 10. L’autor cedirà a l’ICRE, sense cap cost i lliures de drets (d’explotació de les fotografies i, en especial, els drets de reproducció, distribució, transformació i comunicació pública dels quals és propietari en concepte d’autor), d’acord amb els termes següents:
 • La cessió és en exclusiva i abasta els drets d’explotació de reproducció, comunicació pública, distribució i transformació.
 • La cessió comprèn totes les modalitats d’utilització o medis de difusió existents per a cadascun dels quatre drets d’explotació, inclosos l’emmagatzematge digital en suport electrònic i la posada a disposició interactiva en línia en tota mena de xarxes telemàtiques.
 • L’àmbit temporal de la cessió abastarà tot el temps que tardi l’obra en passar al domini públic, i el seu àmbit territorial és mundial.
 1. En tots els casos s’autoritza a l’ICRE a poder gestionar lliurement la reproducció de les fotografies i utilitzar-les per altres usos institucionals de divulgació que cregui convenient, sense cap cost i lliures de drets.

 

Lliurament de les fotografies:

 1. Es lliuraran les fotografies en dos suports diferents:
 • Digital: les imatges han d’estar en format TIF i tenir una resolució de 300 ppp. Han de ser horitzontals o quadrades, tenint en compte que la portada del catàleg fa 21 x 21 cm. (http://icre.cat/publicacions/). Es poden lliurar gravades en un CD.
 • En Paper: es lliurarà sense paspartú. Mides 30 x 45 cm.
 1. Les fotografies, digitals i en paper, es lliuraran dins un sobre on hi ha de constar el nom de l’autor i les seves dades de contacte, i, també, el títol de la fotografia.
 2. En el cas que no vulgui utilitzar el seu nom, per a la seva publicació i difusió de la imatge, ens haurà de comunicar l’alies a utilitzar en aquest cas.
 3. Es podran lliurar els dies:
 • 4 de juliol, a la Biblioteca Clarà, Carrer del Doctor Carulla, 22-24 de Barcelona, de les 18:30 hores a les 21:00 hores.
 • 20 de setembre: a la llibreria Pròleg, Carrer de Sant Pere Més Alt, 46, de les 18:30 hores a les 21:00 hores.
 • 3 d’octubre, a la Biblioteca Clarà, Carrer del Doctor Carulla, 22-24 de Barcelona, de les 18:30 hores a les 21:00 hores.

 

Procés de selecció:

 1. El jurat estarà format per tres membres de la Junta de l’ICRE, un professor de l’IEFC (Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya), Ramon Casanova, i una professora de fotografia de l’Escola Massana, Núria F. Rius.
 2. Es seleccionaran vint-i-sis fotografies, de les quals es triaran una guanyadora i dos finalistes. Es comunicarà als seleccionats abans de l’1 de novembre de 2018.
 3. Es publicarà el resultat del concurs a la pàgina web de l’ICRE, podent publicar la totalitat d’obres presentades al concurs, les pre-seleccionades o únicament les seleccionades finalment.

 

Reconeixements de mèrits:

 • La fotografia guanyadora serà la coberta del Catàleg de les Escultures de l’ICRE a la Biblioteca Clarà 2018, on s’indicarà l’autoria i el nom de la fotografia.
 • Totes les fotografies seleccionades, guanyadora inclosa, s’exposaran durant un mes, a la Sala d’Actes de la Biblioteca Clarà de Barcelona.
 • S’inaugurarà l’exposició el 23 de gener del 2019, coincidint amb la presentació del catàleg i la celebració d’un Seminari.
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *