Loading...
ConcursosICRE

CONCURS FOTOGRAFIA ICRE PER LA COBERTA DEL CATÀLEG CLARÀ – NOU TERMINI FINS EL 30 D’OCTUBRE –

Amb l’objectiu d’escollir la portada del proper catàleg de l’exposició ICRE a la Biblioteca Clarà, s’ha convocat un concurs de fotografia obert a socis, amics i a tothom qui vulgui participar.

Aqui teniu les bases. Us animem a participar i convidar a qui volgueu a fer-ho.

 

CONCURS DE FOTOGRAFIA

Objectiu:

Escollir la coberta del Catàleg de les Escultures de l’ICRE a la Biblioteca Clarà 2018

 

Tema:

MATÈRIA ESCULTÒRICA

La fotografia ha de fer referència a l’Escultura, en un sentit genèric, per tal de poder utilitzar-la en la portada del catàleg de les obres exposades pels socis de l’ICRE durant el 2018, a la Biblioteca Clarà de Barcelona, que conté diversitat d’estils i materials.

Bases del Certamen: 

 1. Podrà participar en aquest concurs qualsevol persona, professional o aficionada a la fotografia major de 18 anys.
 2. S’admetrà, només, una fotografia per autor.
 3. Les fotografies hauran de ser inèdites i no podran haver estat premiades en altres certàmens.
 4. Els participants autoritzen a l’ICRE a tractar les dades personals recollides per a gestionar el concurs, per a contactar amb les persones amb obres seleccionades, i per donar-ne difusió a través de la web corporativa i en la publicació per qualsevol mitjà de la seva obra.
 5. Les seves dades es mantindran durant el temps necessari per a la selecció de les obres premiades. En el cas de les obres premiades les dades personals dels autors es mantindran de forma indefinida.
 6. La persona titular de les dades pot exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, oposició al tractament de les seves dades o qualsevol altre dret mitjançant un escrit, amb una còpia del DNI o document d’identificació, que ha de fer arribar a info@icre.cat.
 7. Encara que creiem que per aquesta via li haurem pogut resoldre qualsevol qüestió relacionada amb la seva privacitat, si ho estima oportú pot presentar una reclamació davant de l’Agència Espanyola de Protecció de dades (www.agpd.es)
 8. No es permeten fotografies que atemptin al dret a l’honor i a la pròpia imatge, ni de menors, que possibiliti la seva identificació, sense l’autorització expressa dels seus pares o tutors.
 9. Si es capten imatges on apareguin persones, se les haurà d’informar prèviament per tal que donin el seu consentiment per a la captació i ús de la seva imatge en aquest concurs. L’autor en serà el responsable de la seva recollida.
 10. L’autor cedirà a l’ICRE, sense cap cost i lliures de drets (d’explotació de les fotografies i, en especial, els drets de reproducció, distribució, transformació i comunicació pública dels quals és propietari en concepte d’autor), d’acord amb els termes següents:
 • La cessió és en exclusiva i abasta els drets d’explotació de reproducció, comunicació pública, distribució i transformació.
 • La cessió comprèn totes les modalitats d’utilització o medis de difusió existents per a cadascun dels quatre drets d’explotació, inclosos l’emmagatzematge digital en suport electrònic i la posada a disposició interactiva en línia en tota mena de xarxes telemàtiques.
 • L’àmbit temporal de la cessió abastarà tot el temps que tardi l’obra en passar al domini públic, i el seu àmbit territorial és mundial.
 1. En tots els casos s’autoritza a l’ICRE a poder gestionar lliurement la reproducció de les fotografies i utilitzar-les per altres usos institucionals de divulgació que cregui convenient, sense cap cost i lliures de drets.

 

Lliurament de les fotografies:

 1. Les fotografies es lliuraran en format digital. Les imatges han d’estar en format TIF i tenir una resolució de 300 ppp. Han de ser horitzontals o quadrades, tenint en compte que la portada del catàleg fa 21 x 21 cm. (http://icre.cat/publicacions/).
 2. S’han de lliurar per email a info@icre.cat<mailto:info@icre.cat> per qualsevol sistema de transferència d’arxius de gran format (p.e. https://wetransfer.com)
 3. Al mail amb les imatges cal adjuntar el nom de l’autor, les dades de contacte i el títol de la fotografia. També es farà constar el format d’impressió que es desitja, en el cas de ser seleccionada. En el cas que no vulgui utilitzar el seu nom, per a la seva publicació i difusió de la imatge, ens haurà de comunicar l’alies a utilitzar en aquest cas.
 4. Les obres es podran lliurar a l’adreça indicada fins les 23:59h del dia 30 d’octubre de 2018.

Procés de selecció:

 1. El jurat estarà format per tres membres de la Junta de l’ICRE, un professor de l’IEFC (Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya), Ramon Casanova, i una professora de fotografia de l’Escola Massana, Núria F. Rius.
 2. Es seleccionaran 26 fotografies, de les quals es triaran una guanyadora i dos finalistes. Es comunicarà als seleccionats abans del 15 de novembre de 2018.
 3.  Es publicarà el esultat del concurs a la pàgina web de l’ICRE, podent publicar la totalitat d’obres presentades al concurs, les pre-seleccionades o únicament les seleccionades finalment.

Obres seleccionades:

 1. Les obres seleccionades es passaràn a format paper a les mides que l’autor hagi indicat. En cas de manca d’indicacions, es farà la impressió al format mes adient.
 2. La impressió corre a càrrec de l’ICRE i es realitzarà en una empresa especialitzada.

Reconeixements de mèrits:

 • La fotografia guanyadora serà la coberta del Catàleg de les Escultures de l’ICRE a la Biblioteca Clarà 2018, on s’indicarà l’autoria i el nom de la fotografia.
 • Totes les fotografies seleccionades, guanyadora inclosa, s’exposaran durant un mes, a la Sala d’Actes de la Biblioteca Clarà de Barcelona.
 • S’inaugurarà l’exposició el 23 de gener del 2019, coincidint amb la presentació del catàleg i la celebració d’un Seminari.
2 comments
 1. Olalla

  Si, todo muy bien, muy correcto explicado y redactado. Pero estaría bien que desde dentro, desde la organización de concursos como este, se planteen el reconocimiento de la dedicación de tiempo, esfuerzo y exclusividad que requiere presentar un trabajo así. Premien el “savoir Fer” de la gente, para hacer un fotografía con las características que exigís implica mucha genuidad, y vosotros pretendéis que sea gratuita. El artista también come.

  1. icreadmin

   Hola Olalla. ICRE es una asociación sin ánimo de lucro que se sustenta básicamente con las aportaciones de nuestros socios. Ya nos gustaría poder dotar de un premio económico el concurso pero, por el momento, esto escapa de nuestro presupuesto. A pesar de ello, consideramos interesante organizar este tipo de concursos y ofrecer la posibilidad de visibilizar la obra de fotógrafos dentro de nuestro circulo de seguidores con la publicación del catálogo (donde evidentemente se reconocerá la autoría de la foto de portada), la exposición de las obras seleccionadas y toda la difusión que podamos hacer en nuestras redes sociales. Como artistas somos conscientes, pues forma parte de nuestro día a día, de lo que supone la lucha porque se valore nuestro trabajo. No nos gustaría que entendieras el concurso como una manera de aprovecharnos y/o menospreciar el trabajo de nadie ya que nosotros no tenemos ningún beneficio económico de las obras que se presenten y nuestra intención simplemente hacer divulgación sobre el mundo de la escultura y con este proyecto queremos crear sinergias con la fotografía, todo ello, como te he comentado, sin ánimo de lucro y con la mejor intención. Un cordial saludo y gracias por tu comentario.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *