Loading...
conferències

III JORNADES INTERNACIONALS L’ACTUALITAT DEL CLÀSSIC

Tot seguint la trajectòria dels darrers anys, el grup de recerca GRACMON presenta les III Jornades Internacionals ‘l’Actualitat del Clàssic’, en coincidència amb la proposta expositiva MARTYRIUM SANCTAE EULALIAE comissariat per l’equip The Crossing Lab.

En el marc del tricentenari (1714-2014), tot prenent la imatge de Santa Eulàlia i l’emblema del pendó com a símbol icònic de la ciutat de Barcelona, MARTYRIUM SANCTAE EULALIAE proposa una selecció d’obres artístiques entorn del procés físic i conceptual del martiri. Aquestes obres ens conviden a qüestionar les nostres relacions amb la iconografia tradicional referenciada en la figura històrica de Santa Eulàlia. Una pluralitat de visions que parteixen, comparteixen i dialoguen en una doble perspectiva: d’una banda la iconodulia o adoració de la icona martiritzada, la seva corporeïtat i presència; i, d’altra banda, la iconoclàstia o rebuig i maltractament de la imatge, la seva destrucció i desmaterialització.
Les Jornades ofereixen una ocasió per reflexionar i obrir un diàleg entre el passar i el present, entés en un ampli vental que abasta l’art d’època moderna i contemporània.

Dijous, 5 Juny de 2014

Museu Europeu d’Art Modern (MEAM) c. Barra de Ferro, 5. Barcelona [Sala Noble, 1a planta]

20,30h Inauguració de les Jornades

Sr. Jose M. Infiesta (MEAM) Dra. Mireia Freixa (UB) Marco Servadei Mognani (Curador, Itàlia) Dr. Jorge Egea (TheCrossingLab)

20,45h Ponència i concert inaugural Dr. Xavier Daufí

(UAB – Acadèmic RACBASJ)

Dos oratoris de Francesc Queralt dedicats a Santa Eulàlia

Marta Muñoz, soprano Alícia Daufí, piano

21,30h Copa de Cava i Inauguracio de les exposicions Mod-Portrait i Martyrium Sanctae Eulaliae

Divendres, 6 Juny de 2014

Fac. de Geografia i Història, UB c. Montalegre, 6. Barcelona Departament d’Història de l’Art [Seminari Ha de l’Art, 5a planta]

18h More beautiful than the Victory of Samothrace’:

Sculpting a Futurist Classicism

Conferencia a càrrec de la Dra. Rosalind MacKever (University of Essex)

19h ‘El somni dels segles’: ruïna i declivi del món clàssic segons la sensibilitat decadent de la Catalunya de finals del s. XIX. Conferencia a càrrec de laDra. Irene Gras (UB)

20h El classicisme com a signe de modernitat en la indumentària al tombant del segle XX Conferencia a càrrec de laDra. Núria Aragonès (UB

Més informació i inscripcions
Grup de recerca GRACMON Facultat de Geografia i Història, Universitat de Barcelona Despatx 4005, Montalegre 6-8, 08001 Barcelona Tel. 93 403 79 73
www.ub.edu/gracmon
Comité organizador GRACMON, gracmon@ub.edu
Inscripció prèvia recomanada, a través del correu electrònic igrasv@ub.edu
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *