Loading...
Exposicions

EXPOSICIÓ: “Una passejada per l’obra de Josep Llimona. 150 anys.”

Josep Llimona i Bruguera (Barcelona, 1864-1934) és un dels escultors més representatius de la Catalunya del canvi de segle. La seva producció mostra ben aviat l’evolució d’una escultura anecdòtica i vuitcentista cap a l’explosió del simbolisme. En el 150è aniversari del seu naixement el MEAM vol commemorar la vida i l’obra d’aquest gran artista amb la primera gran exposició retrospectiva que es dedica a l’autor.
La mostra, comissariada per Natàlia Esquinas, ens fa passejar al llarg de tota la producció llimoniana des dels seus orígens formatius, amb obres de les primeres èpoques (El Fill Pròdig, 1879, MNAC), fins a obres de plena maduresa (Adolescent o Ingènua, 1924, Museu del modernisme Català), passant per peces que van definir l’inici del seu llenguatge més simbolista (Modèstia, 1891, Museu de Montserrat). Així mateix resta palesa la iconografia que tant va caracteritzar la seva obra: la castedat dels seus nus femenins, la força del treballador com heroi d’una època i la religiositat que el va impregnar i que ens recorda la importància del Cercle Artístic de Sant Lluc, entitat de la que va ser fundador juntament amb el seu germà, el pintor Joan Llimona. Presenta, a més, un ampli ventall d’obres de l’escultor fent evident les diverses especialitats que va conrear al llarg de la seva vida, des del dibuix a les arts de l’objecte, sobresortint d’entre totes elles, com no podia ser de cap altra manera, l’escultura, la seva gran passió.

F. Ll. Josep

El MEAM ha reunit per aquesta ocasió única més de seixanta peces que pretenen recordar el gran escultor, entre les que s’inclouen obres inèdites que no havien estat presentades al públic, restant alguna d’elles desconegudes fins al moment i que donem a conèixer en aquest marc incomparable.
Per aquest esdeveniment el MEAM ha recuperat algunes peces del seu propi fons, a més de comptar amb la necessària col·laboració de col·leccionistes particulars així com de fundacions i museus tant públics com privats com són el Museu Nacional d’Art de Catalunya, el Museu de Montserrat, el Museu del Modernisme Català, el Museu d’Art de Cerdanyola, El Museu Comarcal de la Garrotxa, el Museu de Terrassa i la Fundació Deu Font.

L’exposició es durà a terme entre el 3 de desembre de 2014 i l’1 de març de 2015.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *