ExposicionsSocis

Dialoghi Paralleli: Jorge Egea & Luca Freschi

Jorge Egea (president de l'ICRE) presentarà juntament amb el també escultor Luca Freschi l'exposició Dialoghi Paralleli.

Aquesta mostra reuneix, en un mateix espai, les subtileses infinites de l'obra de dos escultors contemporanis. Per a ells, el món clàssic, amb el seu univers d'imatges i de referents estètics, és un model sobre el qual reflexionar, sobre què interrogar-se, al qual tornar periòdicament. Tot i tenir estils i vocacions diferents, en el seu llenguatge personal podem intuir l'influx del bagatge clàssic, ja sigui en l'elecció dels temes o conceptes treballats, en l'equilibri de les línies, en la manca de narrativitat, o bé en el caràcter atemporal. L'interès per l'argila transformada en terracota o ceràmica és un altre dels punts que els connecten. De gran poder simbòlic, s'associa a l'origen de la vida i, especialment a la de l'ésser humà. Matèria prima per excel·lència de l'escultura, rep i conforma les idees de l'artista, i és part integral del
procés creatiu.

L'obra de Jorge Egea i Luca Freschi, reunida a Dialoghi Paralleli, també convida a acostar-se a la materialitat de l'escultura, a explorar les possibilitats de la forma tridimensional, a endinsar-se en els matisos i subtilitats de la seva superfície, així com a transitar per els seus relats i iconografies. Tots dos ens proposen un univers de bellesa singular, en què s'entremesclen harmònicament passat i present, fugacitat i permanència, silenci i presència."

Dialoghi Paralleli

Data: Del 13 al 28 de gener de 2024

Lloc: Museu Europeu d'Art Modern (MEAM)

c/Barra de Ferro, 5 (08003 ) BARCELONA

Més informació a www.meam.es/ca/exhibitions/128/dialoghi-paralleli

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *