Loading...
conferènciesExposicionsICRESeminaris

24è Seminari ICRE: Eudald Serra. Trajectòria artística d´un escultor inquiet

El dimecres 6 d'abril, a les 18.30 hores, celebrarem un nou Seminari a la Biblioteca Clarà (carrer del Doctor Carulla, 22-24, 08017 Barcelona). Aquesta vegada ho impartirà l'historiador Ricard Bru i portarà com a títol: «Eudald Serra. Trajectòria artística d'un escultor inquiet».

Eudald Serra i Güell (Barcelona, ​​1911-2002) va ser un escultor català pioner de l'avantguarda escultòrica catalana de postguerra. Deixeble d'Àngel Ferrant, es va donar a conèixer a l'escandalosa exposició d'ADLAN (grup ADLAN, Amics de l'Art Nou) a la Llibreria Catalònia el 1935.

D'estil surrealista, es va moure entre l'organicisme de Hans Arp i els muntatges de Juli González. Va viure un temps al Japó, treballant al seu retorn en un estil d'inspiració oriental. Als anys 1950 va cultivar una escultura no figurativa d'estructura orgànica, amb superfícies guerxades amb gran profusió de buits. Va treballar com a ceramista amb Josep Llorens i Artigas. Moltes de les seues obres estan desaparegudes o sense localitzar. Tot i això, algunes d'aquestes i algunes de les que sobreviuen es poden veure reproduïdes al catàleg de l'exposició retrospectiva al Palau de la Virreina de Barcelona, ​​encara que no recull algunes de les obres monumentals (potser les més emblemàtiques) en espais públics. Una de les seves escultures, Vaca, es pot veure al Museu d'escultures a l'aire lliure de Monistrol de Calders (Moianès); abans, aquesta escultura era a la finca El Pedregar, de Bellaterra, pertanyent a Fèlix Estrada Saladich, el fundador de Mobles La Fàbrica.

També va ser conegut per la seva col·laboració com a etnòleg amb el Museu Etnològic de Barcelona, ​​pel qual feia escultures antropològiques, i la seva contribució a crear la col·lecció d'art no Europeu més gran de Catalunya, el Museu d'Art no Europeu o col·lecció etnològica de la Fundació Folch, fundat pel mecenes i col·leccionista Albert Folch i Rusiñol (1922-1988)

Com sempre, juntament al seminari, s'inaugurarà una petita mostra de 8 escultures d'alguns socis de l'ICRE. Aquest cop seran de: José Luis Ansón, Adrià Arnau, Nuri Bofill, Elvia Cor, Carlos Espinar, Alfons Gil i Daniel Da Silva.

Molt important!: es recorda tothom que l'acte se celebra a l'interior de la Biblioteca. Per això és imprescindible l'ús de mascareta.

Biblioteca Clarà

Dr. Carulla, 22, 24, 08017 Barcelona, B

932 80 15 47

https://ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibclara/es

Pots veure la conferencia al canal de YouTube de l'ICRE.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *