AltresICREVisites guiades

Visita al taller de l’escultor Josep Bofill

El 20 de novembre passat l'artista Josep Bofill va convidar els socis de l'ICRE a conèixer el seu taller. A la visita ens va mostrar els seus treballs i vam poder parlar sobre el seu procés creatiu i la seva trajectòria artística.

Josep Bofill neix a Barcelona el 1942. L’any 1958 ingressa a l’Escola d´Arts i Oficis Artístics de Barcelona.

En acabar els estudis realitza diversos treballs com a dissenyador. L’any 1983 presenta per primera vegada la seva obra escultòrica i posteriorment, a partir del 1994, comença a incorporar la pintura a les seves exposicions. El 2016 crea una sèrie de joies-escultura que anomena escultures à porter.

La seva obra s’exposa en galeries d’Espanya, França, Anglaterra, Alemanya, Bèlgica, Holanda, Suïssa, Luxemburg, Itàlia, Portugal, Rússia, Hong Kong, els EUA, Veneçuela i Colòmbia. També a museus com La Cour d’Or de Metz, al Museu Municipal de La Haia, instal·lació permanent al Museu da Cidade de Almada a Lisboa, a la Fundación Centro Cultural Chacao de Caracas i al KEE Private Members Club de Hong Kong, entre d’altres.

Ha realitzat escultures de gran format per espais públics com el monument a l’escriptora Mercè Rodoreda a Romanyà de la Selva (Girona), Una Porta a la Salut a l´Hospital Vall d´Hebron de Barcelona, San Braulio a Saragossa i L’Alba i el Capvespre a Hallwill (Suïssa). Entre les obres per encàrrec també destaquen l’Al·legoria a Sant Jordi pel Palau de la Generalitat de Catalunya, el Premi Miquel Martí i Pol pel Celler Vall Llach, Premi de Comunicació per la Diputació de Barcelona, Premi CIDEM per la Generalitat de Catalunya, ISS Top Management Award per ISS World Denmark, així com escultures pel Hong Kong International Airport i General Motors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *