conferènciesExposicionsICRESeminaris

23e Seminari ICRE: Àngels, figures alades i representacions de la mort en els cementiris catalans.

El dimecres 1 de desembre, a les 18:30 hores, celebrarem un nou Seminari a la Biblioteca Clarà (carrer del Doctor Carulla, 22-24, 08017 Barcelona). Aquest cop l’impartirà Montse Oliva i portarà com a títol Àngels, figures alades i representacions de la mort en els cementiris catalans.

La ponent ens ha fet arribar una breu descripció de la conferència: “En la conferència anterior vàrem parlar sobre la iconografia dels àngels en els cementiris catalans. En aquesta propera, ampliarem alguns aspectes relacionats amb els àngels i també parlarem de la iconografia de figures alades com el "tempus fugit", així com de la simbologia i les representacions de la mort com ara les escultures jacents”.

Montserrat Oliva Andrés és graduada en Història de l'art per la Universitat de Barcelona l'any 2016 amb el treball de fi de grau titulat "Escultura funeraria del Cementerio de Montjuïc en el" fin-de-siècle: un estado de la cuestión”. Màster en Gestió Cultural per la Universitat de Girona amb obtenció de matrícula d'honor en el treball de fi de màster "Patrimoni i gestió cultural del Cementiri de Montjuïc". Ha publicat a la Universitat de Barcelona, la Universitat Oberta de Catalunya, la Universitat de Màlaga, la "Harokopio University of Athens" i al Butlletí de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, entre d'altres. Actualment imparteix conferències, visites guiades i col·labora en el projecte Artfunerari de la Universitat de Barcelona. Coordina el "Grupo para la investigación y difusión del patrimonio funerario".

Com sempre, s’inaugurarà una petita mostra de 8 escultures d’alguns socis de l’ICRE. Aquest cop seran de: Cristina Vázquez, Anastasia Khavaeva, Luis Clúa, Ignasi Lisícic, Josep Bofill, Conxita Bori, Raquel Toisón i Rosa Castellà.

Molt important !: es recorda a tothom que l’acte es celebra a l’interior de la Biblioteca. Per la qual cosa és imprescindible l’ús de mascareta.

Biblioteca Clarà

Dr. Carulla, 22, 24, 08017 Barcelona, B

932 80 15 47

https://ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibclara/es

Pots veure la conferencia al canal de YouTube de l'ICRE.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *