Loading...
Exposicions

Tot Definint la bellesa: el cos en l’ art grec antic

L’experiència de la brillantor i la diversitat d’art grec antic en aquesta gran exposició centrada en el cos humà.

Durant segles, els antics grecs van experimentar amb formes de representar el cos humà, tant com a objecte de bellesa com a portador de significat. Les notables obres d’art a l’exposició cobreixen un rang des de la simplicitat abstracta de figures prehistòriques al impressionant realisme en l’època d’Alexandre el Gran. Aquestes obres van continuar inspirant als artistes durant centenars d’anys, donant forma al pensament i la formació de la pròpia percepció de nosaltres mateixos.

L’exposició compta amb més de 120 objectes, entre ells alguns dels més bells de l’escultura grega que han sobreviscut des de l’antiguitat. A més de les icòniques estàtues de marbre blanc, es poden contemplar terracotes exquisides, bells bronzes i gerros fascinants que demostren la qualitat i la inventiva d’art grec antic. Objectes destacats de la important col·lecció del Museu Britànic costat dels préstecs extraordinaris d’altres col·leccions de tot el món. Per primera vegada en dècades, una selecció de les escultures del Partenó es mostrarà en el context d’altres grans obres d’art grec. En conjunt, aquests objectes expliquen una història visualment impressionant sobre l’ésser humà.

L’exposició explora la condició humana a través d’antigues ulls dels grecs i permet veure com tot en el seu món – la identitat sexual i social, déus, monstres i fins i tot fenòmens naturals – va ser retratat en forma humana. Podrem descobrir el significat de la col·lecció grecoromana del Museu Britànic, i la seva importància com una part integral de la història mundial.

DB_Lelys Venus

26 March – 05 July 2015
Sainsbury Exhibitions Gallery
£16.50, Members/under 16s free

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *