Concursos

I Certamen Internacional d’Escultura ‘MÚSICA TRIDIMENSIONAL’ Homenatge a la Guitarra

 Miquel Llobet by sculptor Josep Cardona (1923), Museu de la Música de Barcelona

 

l’Institut Català per a la Recerca en Escultura (ICRE) posa en marxa aquesta iniciativa per tal de promoure la creativitat entre els artistes escultors d’arreu, tot coincidint amb la XII edició del Certamen Internacional de Guitarra de Barcelona “Miquel Llobet” i en el marc incomparable del Museu de la Música de Barcelona.

 

L’ICRE és una entitat jove, sense afany de lucre i creada amb l’objectiu de difondre, promoure, internacionalitzar i formar en l’àmbit de l’escultura. Està constituïda per socis escultors, historiadors i amants de l’escultura.

 

AQUEST CERTAMEN ÉS UNA PROPOSTA ORIGINAL QUE VOL INCENTIVAR LA CREATIVITAT EN L’ÀMBIT DE L’ESCULTURA I POSAR EN RELACIÓ LES ARTS MUSICALS AMB LES ARTS PLÀSTIQUES

 

Aquesta coordinació entre el Certamen Internacional de Música Tridimensional i el Certamen Internacional de Guitarra de Barcelona, esdevindrà un projecte pioner en l’àmbit europeu, que permetrà la promoció de l’interès de la ciutadania barcelonesa envers l’art i la cultura.

 

SUMEM SINÈRGIES PER ARRIBAR MÉS LLUNY

 

La coordinació entre l’ICRE, el Certamen Internacional de Guitarra de Barcelona “Miquel Llobet” i el Museu de la Música de Barcelona ha permès dur a terme l’edició d’aquesta primera convocatòria. Les bases es troben a www.icre.site/certamen i es pot descarregar un pdf en diversos idiomes.

 

El certamen parteix d’una convocatòria internacional i d’una posterior selecció de 2O escultures. El certamen és obert a qualsevol estil escultòric i material i vol potenciar la multiplicitat de representacions envers l’instrument protagonista d’enguany, la guitarra. Així doncs, les escultures podran fer referència a la guitarra en un sentit ampli, bé sigui en relació a l’instrument, a la seva música, a un compositor o intèrpret, a una peça del repertori guitarrístic o a qualsevol altre al·lusió simbòlica a l’entorn de la guitarra i de la seva música.

 

Les 20 escultures seleccionades vindran determinades per la decisió del jurat format pel Dr. Sergi Oliva, Professor Titular d’Escultura de la Universitat de Barcelona, la Dra. Pilar Vélez, Directora del Museu del Disseny de Barcelona i el Dr. Jaume Ayats, Director del Museu de la Música de Barcelona i un representant del ICRE (amb veu però sense vot).

 

Aquestes obres s’exhibiran a la Sala d’Exposicions Temporals del Museu de la Música de Barcelona (del 25 d’octubre de 2015 al 17 de gener de 2016) i quedaran recollides en la publicació d’un catàleg, així com al web www.icre.site

 

 

Descàrrega en PDF

[/row]

Organitzen

logo_LLOBET       LogoMuseuMusica       ICRE_2

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *