Loading...
conferènciesICRETertúlies

Tertúlies Icre.cat: L’escultor Tomàs Bel

La tertúlia del mes d’abril versarà entorn la figura de l’escultor Tomàs Bel i Sabatés (1924-2014). Coincidint amb el primer aniversari de la seva mort es vol donar a conèixer per primera vegada el conjunt de la seva obra i alhora situar-la en el seu context artístic. L’encarregat de la conferència serà Bernat Puigdollers.

Format a l’Escola de Belles Arts durant els anys quaranta s’inicià al món de l’escultura de la mà d’Enric Monjo, Jaume Otero i Frederic Marès realitzant una escultura de caire post-noucentista. A les mateixes aules de Llotja, juntament amb altres artistes, fou membre fundador del grup Betepocs que, encapçalat per Josep Maria Garrut, procurà difondre l’art i la cultura arreu del territori mitjançant els anomenats Campaments Pictòrics. Posteriorment, influenciat per les idees plantejades durant el Concili Vaticà Segon, desenvolupà una extensa obra religiosa basada en la simplificació i descomposició de les formes en plans desembocant finalment cap a una abstracció sòbria i estilitzada realitzada amb planxes d’alumini.

 

Us recordem que en ser aquest primer divendres de mes festiu, la tertúlia serà el següent divendres, dia 10. Com de costum el lloc serà el restaurant  Imprevist (c/ ferlandina 34), i l’hora les 19,30.

 

Us esperem

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *