Loading...
Exposicions

Betepocs, la cultura que passa

Ens complau convidar-vos a la inauguració de l’exposició Els Betepocs: la cultura que passa que ha comissariat el nostre company Bernat Puigdollers, una mostra centrada en l’origen i desenvolupament d’aquesta agrupació artística apareguda durant la primera postguerra.

L’acte tindrà lloc el proper dimarts dia 21 a les 18h a la Nau U de l’Escola Llotja Sant Andreu (Avinguda Pare Manyanet, 40)

 

Els Betepocs foren una de les primeres agrupacions pictòriques aparegudes a Catalunya durant els primers anys de postguerra. Fundat l’any 1943 per alumnes de l’Escola Llotja i encapçalat per Josep Maria Garrut, idearen els campaments pictòrics, expedicions artístiques que pretenien difondre la pintura i la cultura catalana primer arreu de Catalunya i posteriorment a la resta d’Espanya.

Plantaren les seves tendes a Viladrau (1946), Sant Julià de Vilatorta (1947), Camprodón (1948), Eivissa (1949), Menorca (1954), Tarazona (1955), Andorra (1956) i Cuenca (1957).

Aquest any, coincidint amb el 240 aniversari de l’Escola Art LLotja, s’organitza aquesta mostra que relata amb profunditat l’origen i el desenvolupament del grup.

Entre els seus integrants destaquen: Llorenç M. Alier, Rafael Bataller, Oriol Balmes, Tomàs Bel, Emili Colom, Joaquim Datsira, Jaume Escala, Albert Ferrer, Ramon Folch Roca, Josep Maria Garrut, Josep Llenas, Josep Lloveras, Cándido Mateo Moral, Joan Montcada, Llucià Navarro, Manuel Ortega, Josep Maria Puig López, Joan Rebled, Francesc Riera Serra, Rafael Rosés Jesús Ruiz-Manent, Ricard Sala i Albert Sangrà.

 

Esperem poder comptar amb la vostra presència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *