Loading...
AltresExposicions

Solidez y belleza. Miguel Blay en el Museo del Prado

[Museo del Prado, © Andrés Valentín-Gamazo]

blayprado3

[Museo del Prado, © Andrés Valentín-Gamazo]

 

El Museo del Prado dedica des del 19 d’abril al 2 d’octubre de 2016 una exposició a l’escultor Miguel Blay (Olot, 1866 – Madrid, 1936) commemorant el 150 aniversari del seu naixement.

Un dels escultors més destacats del panorama artístic espanyol a la fi del segle XIX i primer terç del segle XX, l’exhibició comptarà amb diverses obres significatives en la seva trajectòria, reflex dels diversos corrents de l’escultura de la seva època, fonamentalment del Realisme, Modernisme i Simbolisme.

Format a París, ciutat a la qual va estar molt vinculat, allí va obtenir la medalla d’honor en l’Exposició Universal de 1900, també concedida a Benlliure, i va ser nomenat Caballero d’Honor de la Legió Francesa en 1901. Va tenir estudi a Madrid des de 1906, on va ser reconegut com un excel·lent escultor, va ser membre de la Real Acadèmia de Belles arts de Sant Fernando, Professor de l’Escola Superior de Pintura, Escultura i Gravat de Madrid i, de 1925 a 1932, Director de l’Acadèmia d’Espanya a Roma, ciutat en la qual havia completat la seva formació juvenil. Va realitzar encàrrecs privats i oficials, i destacats monuments a diversos països iberoamericans.

A partir del proper 19 d’abril, el visitant de la col·lecció permanent del Museo del Prado tindrà l’oportunitat única de contemplar, a les sales 60 i 47 de l’edifici Villanueva, diverses de les seves obres fonamentals.

Al costat de grups escultòrics destacats com A l’ideal o Eclosió que van obtenir el màxim guardó en les diverses Exposicions Nacionals de Belles arts, en la mostra es presentaran dibuixos, diverses medalles i una petita agenda de notes de 1902, que mostraran les seves diverses etapes creatives, en les quals va buscar transmetre amb serenitat i equilibri les emocions, la naturalitat i la bellesa.

Més informació en: Solidez y belleza. Miguel Blay en el Museo del Prado

 

blayprado2

[Museo del Prado, © Andrés Valentín-Gamazo]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *