AltresconferènciesExposicions

Homenatge a l’escultor Julio Antonio a Tarragona

L’Ajuntament de Tarragona homenatjarà la figura de Julio Antonio, l’autor d’una de les escultures més icòniques de la ciutat, el Monument als Herois de 1811, més coneguda popularment com l’estàtua “dels Despullats”. Aquest espai on es troba l’escultura a més rebrà el nom de l’artista de Móra d’Ebre, en un acte de reconeixement.

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, descobrirà la placa aquest pròxim dissabte a les 12 del migdia, acompanyat de la presidenta de la Diputació tarragonina, Noemí Llauradó, l’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, ciutat natal de Julio Antonio i l’historiador Antonio Salcedo.

Durant l’acte també es comptarà amb la participació de la Banda Unió Musical de Tarragona que interpretarà ‘El héroe muerto‘, una peça recuperada de l’Arxiu de la mateixa banda i que el compositor Mariano San Miguel, coetani a l’escultor, va dedicar al monument i a l’artista.

Julio Antonio és l’autor d’aquesta escultura, que commemora la gesta dels homes que van defensar la ciutat de Tarragona de les tropes franceses durant el setge de 1811. És considerat el primer monument de caràcter simbòlic de l’Estat espanyol, inaugurat l’any 1931, molt més tard de la seva mort.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *