Genny Murià

Va cursar els estudis d’escultura a l’Escola d’Arts i Oficis de Terrassa (1980-1985). Va aprendre abastant diversos processos: modelat al natural amb model, motlles per a reproduccions, talla directa de pedra i fusta, reproduccions amb la tècnica de punts i ampliacions amb compassos, entre d’altres. Es va graduar en Talla de fusta i pedra a l’Escola Llotja de Barcelona.

Degut a les seves constants inquietuds, es va adonar que hi havia un altre material amb el qual se sentia molt identificada, el vidre, perquè era transparent, resistent, dur i fràgil. També la mantenen en investigació permanent de materials i tècniques per aconseguir plasmar el que sent, la seva filosofia i els seus conceptes mitjançant la transformació dels materials, per transmetre en cada escultura un efecte personal, tant visual com emocional, per connectar i arribar a l’espectador.

Del 2003 al 2015, Genny dedica part del seu temps a la docència i des del 2018 va iniciar projecte URNs basat en la creació d’escultures fetes en acer inoxidable per simbolitzar l’eternitat i els records dels moments de la vida. El 2020 fa una exposició d’art funerari a la Casa Soler i Palet de Terrassa.

Seleccionada en vàries ocasions per Caja Rioja, està en exposició itinerant per la província Riojana; les seves obres es mouen per altres ciutats del territori espanyol, Barcelona i a casa per Amics de les Arts de Terrassa.

El Diari Terrassa li acaba d’encarregar crear l’escultura que representi els seus premis, preparant una “T” de Terrassa, feta amb bronze patinada de color vermell, per donar fermesa al premi rebut, el simbolisme de la “t” de tenim,
Quan tenim compartim
Quan compartim el que tenim, sempre rebem.