Socis

UNA ESCULTURA DE FILI PLAZA COMMEMORARÀ EL DIA INTERNACIONAL EL DUEL PERINATAL I GESTACIONAL

Alella, localitat en la qual resideix Fili Plaza a l'actualitat, commemorarà per primera vegada el proper dissabte 16 d'octubre el Dia Internacional de l'Dol Perinatal. La cita tindrà lloc a les 12h al cementiri del municipi.

L'acte vol recordar les criatures que han mort abans del seu naixement o en el moment de néixer, i donar suport a les famílies que han patit aquesta pérdida.Tal i com declara la pròpia Fili Plaza, aquesta escultura ha estat un encàrrec molt especial per a ella des del primer moment:

«

Una tarda, estant a la galería de joies vaig rebre la trucada del Marc. Em va proposar fer una escultura per la gent del poble, per aquelles famílies que han perdut el nadó en diferents moments de la gestació o perinatal, que poguessin tenir un espai, una representació, per a reconfortar-se i poder gestionar el seu dol. 

Tal com m'ho anava explicant, se'm posava la pell de gallina, per les emocions que em brollaven. Jo havia passat per la mateixa experiència molts anys enrere. 

En aquest mateix moment li vaig dir que podria ser com un úter del qual surten volant tres papallones de diferents grandàries. Tres, perquè representen l'espiritualitat, la trilogia, i es un nombre primer. L'úter es simbolitza en unes planxes de ferro que li donen profunditat. Per a mi les papallones representen ànimes.  L’he titulat  “ÁNIMES QUE VOLEN”

Fa temps que pensava escriure un conte per a nens en el qual explicar que les erugues es converteixen en papallones, i que són ànimes que duren un temps finit a la terra i triant la familia. Llavors gaudeixen del seu temps en el lloc que trien i marxen, deixant la seva petjada en el nostre cor”

Gràcies per acompanyar-nos en aquest moment tan especial inaugurant l'escultura i per donar-me l'oportunitat per a realitzar-la. Desitjo que tots els que necessitin consol el trobin aqui, al costat d’aquesta escultura que ha sortit del meu cor.»

En l'acte institucional de commemoració Dia Internacional de l'Dol Perinatal i Gestacional amb la inauguració de l'escultura obra de Fili Plaza, que s'ha instal·lat a l'cementiri municipal, tindrà també l'acompanyament musical i de dansa de l'ballarí també d'Alella, Albert Bassas.

L'acte és obert a tothom.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *