Loading...
AltresExposicions

Proyecto Alabastro

Des de febrer de 2018, l’Ajuntament de la Pobla de Híjar, el de Albalate del Arzobispo i la Comarca del Bajo Martín van subscriure un Projecte de Cooperació emmarcat en les estratègies de desenvolupament local participatiu LEADER 2014-2020. Aquest programa té com a propòsit la valorització i potenciació de l’alabastre mitjançant un conjunt d’actuacions i la implicació dels agents, sectors i forces que interactuen dins dels límits del nostre territori. És per això que en aquest projecte són socis col·laboradors les principals indústries extractoras d’alabastre de la nostra comarca i altres empreses de la zona.

Proyecto Alabastro

Objectiu del projecte

L’objectiu del projecte, que té una durada de dos anys, és multidimensional i aspira a enfortir i acréixer les dinàmiques econòmiques, socials i culturals que es poden generar a partir d’aquest recurs endogen que és l’alabastre. Els camins a recórrer són variats, ja que diversos són els usos i aplicacions d’aquest mineral. Per això, el camp de la creació artística, el del disseny aplicat a l’alabastre, el camp de l’arquitectura i la restauració patrimonial, l’àmbit de la formació en el sector o fins i tot la recerca, desenvolupament i innovació tenen cabuda en el mateix.

Es tracta de desenvolupar estratègies comunes entorn de l’alabastre i fomentar la cooperació intersectorial entre organitzacions empresarials, administracions públiques i universitats.

Durant els últims mesos els artistes Simón Domingo, Marta Fresneda i Anja Roemer han estat becats per l’Ajuntament de Albalate del Arzobispo per desenvolupar tres projectes escultòrics alCentro Integral para el Desarrollo del Alabastro. Aquests projectes, materialitzats ara en tres exposicions itinerants, inicien ara la seva marxa per oferir tres visions personals des de l’Art sobre l’alabastre. Tenim el plaure de convidar-los a visitar les exposicions.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *