AltresExposicionsSocis

Josep Clarà. L’univers de l’escultura.

El Museu Can Mario de Palafrugell presenta l’exposició Josep Clarà. L’univers de l’escultura.

Aquesta mostra està comissariada per la socia de l’ICRE, la historiadora Cristina Rodríguez Samaniego. Centrada en la figura de Josep Clarà i Ayats (Olot, 1878-Barcelona, 1958) la mostra obre una finestra al món d’un dels artistes catalans més importants del segle xx, que va viure durant bona part de la seva trajectòria a la ciutat de París. Escultor emblemàtic i sorprenent, Josep Clarà parteix del simbolisme per derivar cap a propostes d’arrel clàssica i mediterrània, vinculades amb el Noucentisme.

Josep Clarà. L’univers de l’escultura convida l’espectador a aprofundir en l’obra i el tarannà creatiu de Clarà a través de les seves obres més importants, així com d’altres menys conegudes que s’exposen per primera vegada. Alhora, també permet conèixer els processos i les tècniques pròpies de l’escultura. L’exposició presenta mirades múltiples i complementàries que es conjuguen, amb la voluntat de propiciar una reflexió més àmplia entorn de l’art i la bellesa, el patrimoni i la nostra cultura.

La mostra està integrada per obres de diversos materials i tècniques, procedents del fons Josep Clarà dipositat Museu de la Garrotxa d’Olot (MCGO).

 

Més informació en : https://www.fundaciovilacasas.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *