Exposicions

ESCULTURA EUROPEA

sota el títol UNA MICA D’ESCULTURA, SI US PLAU!, el Museu Europeu d’Art Modern de Barcelona presenta una col·lecció que vol donar un toc d’atenció sobre la importància que aquest gran art ha tingut en la cultura europea i el desinterès actual per les obres més representatives del segle XX.

Alguns membres de l’ICRE han col·laborat en la elaboració dels textos del catàleg, com ara la Dra. Cristina Rodríguez Samaniego, la Dra. Irene Gras o el Dr. Jorge Egea.

L’escultura va tenir una rellevància destacada sobre les altres arts en l’antiguitat. No només Grècia i Roma estan repletes d’obres escultòriques, sinó que els millors museus de París, Londres o Nova York són una bona mostra del que l’escultura ha estat en la història de l’art d’Europa. Durant finals del segle XIX i tot el XX, l’escultura, més lligada als cànons tradicionals, va sobreviure dignament en paral·lel a l’eclosió dels moviments cubistes, el triomf de l’abstracció i la destrucció de la forma que caracteritza a l’art contemporani del segle passat.

Milers d’escultors, per tota la geografia europea, van mantenir viva la tradició escultòrica, i no només a París o Roma, sinó també, i de forma destacada, en països com Bèlgica, República Txeca, Noruega, Polònia, Alemanya i un llarg etcètera. Constitueix aquest vessant de l’art una gran desconeguda, no només per al gran públic, sinó fins i tot per a especialistes i crítics d’art, que difícilment podrien enumerar més de sis o set noms d’escultors figuratius del segle XX sense haver de consultar diccionaris especialitzats, difícils de trobar, d’altra banda.

INFORMACIÓ PRÀCTICA
UNA MICA D’ESCULTURA, SI US PLAU!, del 4 de Setembre al 12 d’Octubre

LLOC: MEAM, carrer Barra de Ferro 5, Barcelona
HORARI: dimarts a diumenge, de 10:00 a 20:00 h. Dilluns tancat.

TARIFES Entrada Museu: 7 € // Entrada Museu reduïda: 5 € //Entrada gratuïta: Nens/es fins 12 anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *