conferènciesICRETertúlies

El somni dels segles: ruïna i declivi del món clàssic segons la sensibilitat decadent de la Catalunya de finals del s. XIX

La tertúlia Icre.cat del mes de juny, l’ultima abans de les vacances d’estiu, sera a carrec de Irene Gras, que ens parlarà sobre la sensibilitat decadent i l’atracció que aquesta va sentir cap a un tipus específic de ruïna: la provinent del món de l’antiguitat clàssica.

El somni dels segles: ruïna i declivi del món clàssic segons la sensibilitat decadent de la Catalunya de finals del s. XIX farà un recorregut iconogràfic per algunes obres de pintors, com ara Santiago Rusiñol o Enric Serra, que tracten el tema de la ruïna escultòrica. Tanmateix, més que centrar la nostra atenció en aquests mateixos testimonis escultòrics o arqueològics, ens endinsarem en la mirada que els percep i els configura, ja sigui de manera real o bé imaginària.

ire

Esperem veure-us a tots el divendre 5 de juny per debatre sobre el tema a, com de costum, a les 19.30h a Imprevist (carrer ferlandina 34 de Barcelona).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *