AltresExposicions

Claudi Casanovas exposa al Terracotta Museu de La Bisbal

Claudi Casanovas i Sarsanedas va néixer el 1956 a Barcelona, és net de l’escultor Enric Casanovas i del lacador Ramon Sarsanedas, ben aviat, al 1959 la seva família es va traslladar a Olot. El 1976 va participar en la creació de la Cooperativa Coure, a Olot, grup que va organitzar, entre altres activitats “Estiu Japó 86”. Des d’aleshores, amb l’ajuda inicial d’una beca de la Generalitat, manté una relació professional amb el ceramista japonès Rioji Koie. El 1988 va exposar per primer cop a la Galerie Besson de Londres, una relació que és perllongarà de forma biennal fins al 2011. El 1992 va obtenir el Gran Premi del Concurs Internacional de Ceràmica de Mino (Japó), el més prestigiós guardó que pot obtenir un ceramista.

Te peces en col·leccions de nombrosos museus d’art, entre els quals el Victoria & Albert Museum de Londres (Regne Unit), Museo Internazionale delle Ceramiche Faenza (Itàlia), Musée de la Céramique de Sèvres (França), Nacionalmuseum Stockholm (Suècia) o l’Hermitage Museum de Sant Petersburg (Rússia).

Aquesta exposició es pot dividir en tres àmbits diferenciats i es complementa amb un text d’Eva Vàzquez, historiadora de l’art i periodista cultural del diari El Punt Avui. L’Eva Vàzquez és una gran coneixedora de l’obra de Claudi Casanovas i ja va col·laborar amb ell en l’edició del llibre “Claudi Casanovas. Ceràmiques 1975 – 2015” (2016, Úrsula Llibres).

 

Sala d’exposicions temporals

http://www.terracottamuseu.cat/

Del 6 de juliol al 6 d’octubre de 2019.

Inauguració: 6 de juliol a les 19:30h

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *