conferènciesICRETertúlies

Rodin, Maillol i els escultors catalans en la modernització de l’escultura, 1890-1920

La tertúlia Icre.cat del mes de febrer se centra en la revolució que experimenta l’escultura europea a finals del segle XIX, amb el sorgiment d’Auguste Rodin primer i d’Aristides Maillol després, autors que inicien unes vies de treball noves i sorprenents i que exerciran la seva influència arreu del món.

Els grans noms de l’escultura catalana del 1900: Josep Clarà, Miquel Blay o Enric Casanovas residiran a París, on recolliran i adaptaran l’exemple dels mestres francesos. Com a resultat, una generació d’autors amb una qualitat i una excepcionalitat sense parangó en època moderna.

Cristina Rodríguez Samaniego en la seva dissertació ens mostrarà l’atracció generada per París com a capital artística finisecular, abordant el legat de Rodin, Maillol i d’altres escultors com Antoine Bourdelle o Émile Bernard sobre els catalans, entre els que cal comptar també a Fidel Aguilar, Ricard Guinó i Joaquim Claret.

maillol4

Esperem veure-us a tots per debatre sobre el tema a Imprevist (carrer ferlandina 34 de Barcelona). Com de costum la tertúlia començarà a les 19,30h. Però abans, a les 18,30h els socis tindrem la primera junta anual per informar de l’estat de l’associació i les propostes per a 2015.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *