Eloi Biosca

Nascut el 1959, soc professor jubilat i visc a Vilafranca del Penedès. Si tinc un ofici, aquest és el de docent a secundària que he exercit durant 35 anys com a catedràtic. En aquest àmbit soc doctor en Didàctica de les Ciències Socials i he dissenyat i publicat a internet jocs educatius i reconstruccions virtuals en relació al patrimoni històric.

Abans de dedicar-me a l’escultura vaig treballar molts anys la fotografia i el videoart, i com a escultor no vaig començar a formar-me fins el 2013 entrant a l’Escola Llàcer Sanvisens i al Cercle Artístic de Sant Lluc on treballava amb tècniques de modelatge tradicionals, principalment des del fang; però des de fa tres anys m’estic formant i estic investigant en l’àmbit digital, és a dir, el modelatge per ordinador. Crec que aquest és un camp d’experimentació innovador que ofereix moltes possibilitats creatives que encara s’han de descobrir i en concret en l’estil figuratiu em sembla una revolució comparable a la que en el seu moment va suposar la fotografia en relació amb el retrat a mà.

En aquest sentit, de la mateixa manera que els artistes han sabut crear una disciplina artística nova a partir dels resultats d’un simple artefacte com és una càmera fotogràfica, penso que ara això és el que hem de fer amb l’escultura digital jugant amb les possibilitats que ofereixen programes d’ordinador com Zbrush o Blender, els escàners i les impressores 3D.

El tema que més m’ha interessat és el nu masculí, sense obviar-ne l’erotisme. Entre els motius pels quals fins ara he fet majoritàriament art eròtic és perquè aquest tema ofereix un ventall més inèdit de composicions i, en general, no deixa indiferent a l’espectador i té un punt de provocació. De tota manera, no serà l’únic tema que tractaré al llarg de la meva activitat com a escultor.

En escultura he realitzat dues exposicions internacionals, una a Seattle  “Seattle Erotic Art Festival 2020” i una altra a Londres “Erotic Art London 2022”. A Catalunya he exposat dues vegades a Sitges en exposicions col·lectives organitzades per l’associació LGBT local. Actualment tinc una exposició virtual a Mundoarti i properament tinc emparaulada una nova exposició a Berlin “Instinct”.

Vídeo de presentació: https://vimeo.com/541640476

Web personal: www.nus.cat  / http://nus.cat/arxius/escultures/escultures.htm

email: nus@nus.cat

facebook: /eloi.biosca

instagram: @eloibiosca