Josep Maria Gomis

Amb 4 o 5 anys, de manera espontània, comença a fer ninotets amb la cera vermella del formatge!. En veure-ho, els seus pares li compren plastilina i des d’aleshores no ha parat.

De manera puntual, ha après en diferents tallers d’artistes i, fins i tot, a Belles Arts, a Barcelona (en aquell temps encara era la Escuela Superior de Bellas Artes de San Jorge), si bé els seus coneixements tècnics els obté de manera principalment autodidacta, o sigui: aprendre a base de trompades!!

Encara va aprenent (i per molts anys).

El tema principal de la seva obra es la figura i dóna molta importància al dibuix –com obra definitiva o com estudi preparatori per una escultura-. Diu, per exemple, “el dibuix és la mare del corder” o “malfiat d’un escultor que no dibuixi!!”.

Té obres a Mataró (Maresme), Palma (Mallorca), Figueres (Alt Empordà), Navarra,  Albarrasí (Terol), o a col·leccions com la del Museu Arxiu de Sant Andreu de Llavaneres (Maresme).

Des de fa més de 40 anys ha participat en moltes exposicions col·lectives, però durant molt de temps no ha volgut exposar individualment, fins l’any 2018 en que el seu amic i artista Pep Suari el va empènyer a fer una exposició amb ell. Des de llavors ja ha fet una dotzena d’exposicions.

Darreres exposicions:

– Obra seleccionada al concurs internacional de Pintura i Escultura Figuratives 2019

– Primer premi ex aequo al 7è Concurs de Pintura Humet-Saula 2018 de Calella

– Exposició a l’Espai Capgròs de Mataró, 2018

Obra pública:

– En Jaumet del flabiol, personatge popular de Sant Hilari Sacalm, 2019

Sant Pere, per la basílica de Sant Pere de Mataró, 2014

De-cara-al-vent
De cara al vent.
2018. Resina epoxi. 60x28x24 cm.