El somni dels segles: ruïna i declivi del món clàssic segons la sensibilitat decadent de la Catalunya de finals del s. XIX

ire3

La tertúlia Icre.cat del mes de juny, l’ultima abans de les vacances d’estiu, sera a carrec de Irene Gras, que ens parlarà sobre la sensibilitat decadent i l’atracció que aquesta va sentir cap a un tipus específic de ruïna: la provinent del món de l’antiguitat clàssica.

El somni dels segles: ruïna i declivi del món clàssic segons la sensibilitat decadent de la Catalunya de finals del s. XIX farà un recorregut iconogràfic per algunes obres de pintors, com ara Santiago Rusiñol o Enric Serra, que tracten el tema de la ruïna escultòrica. Tanmateix, més que centrar la nostra atenció en aquests mateixos testimonis escultòrics o arqueològics, ens endinsarem en la mirada que els percep i els configura, ja sigui de manera real o bé imaginària.

ire

Esperem veure-us a tots el divendre 5 de juny per debatre sobre el tema a, com de costum, a les 19.30h a Imprevist (carrer ferlandina 34 de Barcelona).

RelatedRelated